Er worden steeds nieuwe technieken en innovaties gebruikt om duurzamere en sterkere staalconstructies te maken. Bij Ferna combineren we onze jarenlange ervaring met moderne technologieën om onze klanten hoogwaardige oplossingen te bieden.

In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van ons constructiewerk: van de verschillende materialen die we gebruiken, tot het maatwerkproces dat we doorlopen en de machines die we gebruiken.

Constructiewerk: een breed begrip

Constructiewerk is een breed begrip, want het omvat alle werkzaamheden die te maken hebben met het ontwerpen, produceren en monteren van metalen constructies. Dit kan variëren van eenvoudige frames tot complexe staalconstructies voor bijvoorbeeld offshore platforms.

Bij Ferna ben je aan het juiste adres voor alle vormen van metaalbewerking. Of het nu gaat om zagen, snijden, buigen, walsen, zetten, ponsen of lassen: wij beschikken over de expertise en middelen om elk project succesvol af te ronden.

Dankzij ons uitgebreide machinepark en ervaren team kunnen we elk project, groot of klein, tot een goed einde brengen.

Offshore constructies boorplatform

Materialen en producten van constructiewerk

Een van de belangrijkste keuzes bij constructiewerk is het materiaal. Bij Ferna werken we met verschillende soorten metalen, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste materialen:

  • Staal. Een robuust en veelzijdig materiaal dat veel gebruikt wordt voor zware constructies zoals draagconstructies en trappen.
  • Aluminium. Lichter dan staal en ideaal voor toepassingen waar gewicht een belangrijke factor is, zoals bij gevelconstructies.
  • Roestvast staal (RVS). Dit materiaal is zeer geschikt voor constructies die blootgesteld worden aan vochtige of corrosieve omgevingen, zoals bij offshore toepassingen.

We kunnen met deze materialen veel verschillende constructies maken. Denk hierbij aan kleine constructies zoals trappen, leuningen, dakconstructies en frames. Maar ook grote constructies, zoals machinebouw, een aanbouw of volledige offshore staalconstructies.

Maatwerkconstructies: van tekening tot realisatie

Bij Ferna bieden we maatwerkoplossingen voor elk project. Dit betekent dat we een volledig traject doorlopen, van de eerste schetsen tot aan de uiteindelijke montage op locatie.

We combineren vakmanschap met geavanceerde technologieën, zodat we projecten nauwkeurig en efficiënt kunnen realiseren.

3D-ontwerpen

Het proces begint altijd met een goed doordacht ontwerp. Wij werken met het gespecialiseerde computerprogramma Solidworks om 3D-tekeningen te maken. Deze tekeningen geven een gedetailleerd beeld van hoe de constructie eruit zal zien, zodat we zeker weten dat alles exact voldoet aan de eisen en wensen van jouw maatwerk staalproject.

Engineering met solidworks

Sterkteberekeningen constructie

Sterkteberekeningen kunnen niet ontbreken bij het realiseren van een staalconstructie. De berekeningen zorgen ervoor dat de constructie bestand is tegen de krachten die erop inwerken.

Sterkteberekeningen zorgen ervoor dat je verzekerd bent van een veilige en stabiele constructie. Wij voeren deze sterkteberekeningen nauwkeurig uit om te garanderen dat elk project aan de hoogste veiligheidseisen voldoet.

Kwaliteitscontrole en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop. Elk project wordt onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat de constructies voldoen aan alle technische en wettelijke vereisten.

Daarnaast hechten wij veel waarde aan de veiligheid van zowel onze medewerkers als de eindgebruikers van onze constructies. Dit doen we in overeenstemming met de ARBO-regelgeving, zodat alle werkzaamheden veilig en verantwoord uitgevoerd worden.

Afwerking

Wij bieden verschillende afwerkingsopties voor staalconstructies, zoals coaten of galvaniseren. Met de juiste afwerking is het constructiewerk geschermd tegen slijtage en corrosie.

Je kunt ook afwerkingen kiezen om de staalconstructie visueel aantrekkelijker te maken. Of om het constructiewerk geschikt te maken voor specifieke omgevingen, zoals extreme hitte of voor chemische invloeden.

Montage en installatie

Na de productie van de onderdelen zorgen wij voor de montage en installatie op locatie. Dit betekent dat je bij Ferna terecht kunt voor het gehele traject, van ontwerp tot en met installatie. Zo zorgen we ervoor dat het project soepel verloopt en dat het constructiewerk precies volgens plan wordt uitgevoerd.

Constructiewerk

Ons machinepark

Een van de grootste voordelen van Ferna is ons uitgebreide eigen machinepark. Hiermee zijn we in staat om alle bewerkingen intern uit te voeren, wat zorgt voor een efficiënte workflow en hoge kwaliteitscontrole.

De machines in onze werkplaats zijn speciaal afgestemd op de bewerking van verschillende materialen, waaronder RVS, staal en aluminium, waarbij we RVS altijd gescheiden houden van andere materialen om verontreiniging te voorkomen.

Enkele van de belangrijkste machines in ons machinepark zijn:

  • Waterstraal- & plasmasnijmachine. De precisie van waterstraalsnijden en snelheid van plasma in één machine. Onze waterstraal- & plasmasnijmachine snijdt plaatmaterial tot 200 mm dikte nauwkeurig en kostenefficiënt.
  • Fiberlaser. Onze geavanceerde lasermachine snijdt op hoge snelheid diverse metalen tot 22 mm dikte.
  • Profielwals. Met onze CNC-gestuurde profielwalsmachine kunnen we een profiel van alle gangbare afmetingen walsen; 2D en 3D.
  • Zaagbank. Onze half-automatische bandzaagmachine heeft een dubbele kolom constructie, voor het zagen van massief metaal en profielen tot 500mm dikte. Ook verstekzagen is mogelijk.

MEBA zaagbank

Innovaties in constructiewerk

De bouwsector is volop in beweging en innovaties in de machinebouw spelen hierbij een grote rol. Ook binnen constructiewerk maken we gebruik van de nieuwste technologieën om projecten sneller, efficiënter en veiliger uit te voeren. Enkele van de meest veelbelovende ontwikkelingen zijn:

  • 3D-printen. Met 3D-printtechnologie kunnen onderdelen snel en op maat geproduceerd worden, wat niet alleen bouwtijden verkort, maar ook zorgt voor lagere kosten en minder materiaalverspilling.
  • Drones. Drones worden steeds vaker ingezet voor inspecties en om real-time gegevens te verzamelen. Dit verbetert niet alleen de veiligheid, maar maakt ook de voortgang van bouwprojecten beter beheersbaar.
  • Kunstmatige Intelligentie (AI). AI en Machine Learning spelen een groeiende rol in de bouw. Ze maken het mogelijk om routinetaken te automatiseren en data te analyseren. Dit leidt tot beter onderbouwde beslissingen en optimalisatie van het bouwproces.
  • Automated Guided Vehicles (AGV’s). AGV’s worden gebruikt om materialen automatisch en veilig te vervoeren op bouwplaatsen, wat bijdraagt aan een efficiëntere workflow.

Bij Ferna blijven we deze innovaties nauwlettend volgen en waar mogelijk implementeren we ze om onze constructiewerkzaamheden verder te verbeteren.

Constructiewerk met Ferna

Bij Ferna bieden we een compleet pakket aan metaalbewerkingen. Van het buigen en snijden van plaatwerk, tot het lassen en bewerken van RVS; wij hebben de expertise en middelen om elk project te realiseren.

Ons bedrijf bestaat al meerdere generaties en die jarenlange kennis nemen we mee in jouw project. Dit maakt ons de ideale partner voor projecten in uiteenlopende sectoren, van de bouw tot de industrie en zelfs offshore.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee over de beste oplossing voor jouw constructieproject. Of je nu een klein project hebt of een volledige staalconstructie nodig hebt, bij Ferna ben je verzekerd van maatwerk, kwaliteit en service.

Laatste nieuwsberichten

Laatste nieuwsberichten

Constructiewerk: De Beste Methodes en Innovaties in 2025

Constructiewerk: De Beste Methodes en Innovaties in 2025

Lees dit bericht
RVS Soorten | Alles Over Roestvast Staal

RVS Soorten | Alles Over Roestvast Staal

Lees dit bericht
Industriële pressure vessels of drukvaten laten maken

Industriële pressure vessels of drukvaten laten maken

Lees dit bericht